Mexiko je jednou ze zemí na mém seznamu míst, kam se chci podívat.
Dřív, než jsem si jej zapsala do mého TO DO LISTU, objevila jsem jeho chutná jídla. Absolvovala jsem také kurz vaření mexické kuchyně a proto jsou tyto recepty pro mě známé, ráda je vařím a také jím 🙂
Mám radost, že tuto kuchyni má rád také můj manžel a děti.
Oblíbených receptů mám více, ale naposledy jsem připravovala burrito, které je opravdu moc chutné a také rychle uvařené.
Ráda tento recept sdílím dál.
Budeme potřebovat tyto ingredience:
pšeničné tortilly
500g mleté maso (vepřové nebo hovězí)
1 plechovka sterilované kukuřice
1 plechovka sterilovaných rajčat nebo rajčatového pyré
1 cibule
5 stroužků česneku
1 dcl červeného vína na podlití
bílý jogurt
rukola
Koření:
sladká paprika, koriandr (dávám drcený, sušený s pepřem), sůl, římský kmín (je více aromatický a taky trochu jinak chutná – nezbytný v mexických jídlech), chilli.
Cibuli osmažíme, přidáme osolené maso, zaprášíme sladkou paprikou, přidáme římský kmín a koriandr. Osmažíme důkladně a zalijeme sterilizovanými rajčaty, trochou vody a červeným vínem a přidáme kukuřici. Dusíme pod pokličkou dokud není maso měkké. Nakonec osolíme, přidáme trochu chilli a prolisovaný česnek.
Tortilly si opeču nasucho na rozpálené pánvi, potřu je jogurtem, posypu sušeným česnekem se solí, položím hotovou masovou směs, posypu rukolou a tortilly zavinu. Ihned podávám.
Dobrou chuť!
Inspiruji ženy, jak se stát spokojenou “mámou manažerkou” svého života, která svou roli zvládá s elegancí a nadhledem. Ukážu Vám cestu spokojeného dítěte a trpělivého rodiče, kteří společně objevují barevnější svět. Můj příběh najdete tady
Autorka e-booku „4 způsoby, jak se naučit číst z obrázku dítěte“.
Pingback: Jak trávit v kuchyni co nejkratší dobu? - instantnistesti.cz