MEXICKÉ BURRITO

Mexiko je jednou ze zemí na mém seznamu míst, kam se chci podívat.

 

Dřív, než jsem si jej zapsala do mého TO DO  LISTU, objevila jsem jeho chutná jídla. Absolvovala jsem také kurz vaření mexické kuchyně a proto jsou tyto recepty pro mě známé, ráda je vařím a také jím 🙂

 

Mám radost, že tuto kuchyni má rád také můj manžel a děti.

 

Oblíbených receptů mám více, ale naposledy jsem připravovala burrito, které je opravdu moc chutné a také rychle uvařené.

 

Ráda tento recept sdílím dál.

 

Budeme potřebovat tyto ingredience:

 

pšeničné tortilly

500g mleté maso (vepřové nebo hovězí)

1 plechovka sterilované kukuřice

1 plechovka sterilovaných rajčat nebo rajčatového pyré

1 cibule

5 stroužků česneku

1 dcl červeného vína na podlití

bílý jogurt

rukola

 

Koření:

sladká paprika, koriandr (dávám drcený, sušený s pepřem), sůl, římský kmín (je více aromatický a taky trochu jinak chutná – nezbytný v mexických jídlech), chilli.

 

 

Cibuli osmažíme, přidáme osolené  maso, zaprášíme sladkou paprikou, přidáme římský kmín a koriandr. Osmažíme důkladně a zalijeme sterilizovanými rajčaty, trochou vody a červeným vínem a přidáme kukuřici. Dusíme pod pokličkou dokud není maso měkké. Nakonec osolíme, přidáme trochu chilli a prolisovaný česnek.

 

Tortilly si opeču nasucho na rozpálené pánvi, potřu je jogurtem, posypu sušeným česnekem se solí, položím hotovou masovou směs, posypu rukolou a tortilly zavinu. Ihned podávám.

 

Dobrou chuť!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

© 2021 Instantnistesti.cz