Je konec léta a na zahrádkách nám rostou cukety, v obchodech jich je hodně a Vy přemýšlíte, jak byste je mohla zpracovat? Nemám ráda těžké jídlo, vše, co je lehce stravitelné a zdravé je v mém jídelníčku. Cuketu mám moc ráda a dělám ji na různé způsoby. Tak Vás chci inspirovat! Příprava nezabere moc času.
POTŘEBUJEME:
2 velké cukety
3 stroužky česneku (já miluji česnek, proto jej dávám o hodně víc)
100g nastrouhaného sýra Eidam
6 lžic špaldové mouky
4 lžíce ovesných vloček
1 lžička oregana
1 lžička soli
strouhanka
olivový olej
Cuketu si omyjeme a nastrouháme na jemno. Osolíme a necháme odstát asi 20 minut. Když se uvolní šťáva, jednoduše ji slijeme.
Strouhaný sýr, prolisovaný česnek, vločky, mouku i kopr a koření přidáme k cuketě a dobře promícháme.
Tvarujeme kuličky nebo karbanátky ( namočte si ruce, směs se Vám nebude lepit). Kuličky (karbanátky) obalíme ve strouhance a osmažíme. Já osobně je raději peču v troubě na 150-180 stupňů, dám je na pečící papír a trochu zastříknu olivovým olejem. (velkým pomocníkem je nádobka – rozprašovač oleje)
Jako přílohu si naservírujte ledový salát nebo jen cherry rajčátka, papriku a okurku.
DOBROU CHUŤ!!!
Zdroj: vychytavkov.cz
Inspiruji ženy, jak se stát spokojenou “mámou manažerkou” svého života, která svou roli zvládá s elegancí a nadhledem. Ukážu Vám cestu spokojeného dítěte a trpělivého rodiče, kteří společně objevují barevnější svět. Můj příběh najdete tady
Autorka e-booku „4 způsoby, jak se naučit číst z obrázku dítěte“.