Nejlepší MEDOVÉ PERNÍČKY na světě

Miluji med. Ráda si jej dávám na pečivo s máslem nebo do tvarohu nebo do cottage sýru. A třeba taky do čaje s citrónem, do zázvorového čaje bez citrónu… Někdy si jej dám jen tak do pusy, lžičku nebo dvě…

 

Miluji med.

 

Vánoce bez medových perníčků jako by nebyly. V naší rodině se perníčky nikdy nepekly. Neznala jsem je a nedůvěřivě jsem si je vždy prohlížela, protože mě svou vizáží moc neoslovovaly. Je to možná divné, ale bylo tomu tak.

 

Jednou mi kamarádka z práce nabídla nadšeně perníček. Byla tak unešená z toho, že se ji je podařilo napéct, že jsem si jej vzala a zkusila. A chutnal! Samozřejmě, jak to mezi ženami bývá, všechny chtěly recept na tyto skvělé perníčky, které NEJSOU TVRDÉ a jsou prostě DOKONALÉ.

 

Opsala jsem si recept také.

 

A výsledek?

 

Peču perníčky již dobrých 10 let (možná je to i déle) a pokaždé mají velký úspěch u kohokoliv, kdo je ochutná.

 

Sdílím recept, ať je na světě víc spokojených „uživatelů“ těchto perníčků 🙂

 

RECEPT NA MEDOVÉ PERNÍČKY:

 

3 vejce

3 lžíce medu

27 dkg cukru moučky

42 dkg hladké mouky

4 dkg másla

1 zarovnaná lžička sody

1 lžička perníkového koření

 

Vypracuji hladké těsto – já mám od toho robota – všechny ingredience tam vložím a zapnu jej. Za chvíli mám těsto hotové. Zabalím jej do potravinové folie  a vložím do lednice na 4 dny.

 

POTÉ…

 

Vytáhnu těsto, nechám jej 1 den odstát v pokojové teplotě a můžu začít péct.

Vyválím těsto vysoké cca půl centimetru a vykrajuji perníčky. Pokud se těsto hodně lepí, přidám moučkový cukr.

 

PEČENÍ:

 

Peču v troubě (elektrické) na 175 stupňů cca 10 minut (pozor – každá trouba je jiná).

Po vytáhnutí perníčky potřu ušlehaným vajíčkem.

 

 

POLEVA:

 

Když jsou perníčky vychladlé, zdobím je polevou.

 

Potřebuji:

 

1 bílek

100g cukru moučky

šťáva z citrónu (trochu)

 

Vyšlehám šlehačem tak, aby byla poleva hodně hustá a neztékala z perníčků. A mohu zdobit. Já mám od toho mé 3 kluky 🙂

 

 

Perníčky nechám pár hodin „uležet“ a následně vkládám do plechových nebo plastových krabiček. Vydrží dlouho měkké.

 

Dobrou chuť přeji – Vánoce můžou začít!

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2021 Instantnistesti.cz