Žampionový hamburger – rychlý a zdravý

 

Máte rádi hamburgery? Stává se Vám, že byste si k večeři takového „burgra“ dali?

 

Mám pro Vás alternativu!  Burger se žampióny, avokádem a cibulí.

 

 

Zní Vám to divně? Možná ano, ale opravdu si pochutnáte!

Jedná se o velmi zdravé jídlo, které má bezchybnou chuť!

 

Výživové vlastnosti:

 

AVOKÁDO

Obsahuje vlákninu, bílkoviny (obsahuje všechny esenciální aminokyseliny), zdravé nenasycené tuky,  draslík, folát a vitamíny B, E a C. Avokádo pomáhá snižovat hladinu cholesterolu. Vyživuje mozek a má pozitivní vliv na naší pokožku.

 

ŽAMPIONY

Jsou složeny hlavně z vody. Mají nízkou energetickou hodnotu a jsou zdrojem rostlinné bílkoviny. Jsou zdrojem železa, selenu, draslíku a fosforu.  Jsou bohaté na vitamin B1, B2, niacin a kyselinu listovou. Vegetariáni nazývají žampiony „lesním masem“, jelikož mají hodně bílkovin, čímž mohou zastoupit maso.

 

CIBULE

Podporuje činnost žaludku, střev, jater i žlučníku. Zvyšuje vylučování trávicích šťáv v žaludku a střevech. Snižuje hladinu cukru v krvi.

 

 

Jak připravit tento speciální žampionový hamburger?

 

Ingredience na 2 burgry:

 

2 mega velké žampiony

2 housky

1 avokádo

červená cibule – kroužky nebo jarní cibulka

olej

sůl

pepř

 

Nálev:

 

2 lžíce sojové omáčky

2 lžíce whisky

1 lžíce medu

1 lžíce červené papriky

1 lžíce oleje

 

Postup:

 

  1. Žampiony oloupejte a osušte. Udělejte pár řezů na hlavičce. Vložit do nálevu a nechat v lednici cca hodinu.
  2. Oloupejte avokádo a nakrájejte cibuli
  3. Na pánvi osmažte žampiony cca 2 minuty z každé strany. Na konec ještě jednou polej žampiony nálevem.
  4. Housky jemně osmažte na pánvi.
  5. Namažte je kečupem, pestem nebo hořčicí.
  6. Položte nejdříve cibuli, žampion a plátek avokáda. Můžete vložit i plátek sýra.
  7. Přikryjte horní části housky a můžete jíst 🙂

 

Opravdu je to chutné! Každopádně jiné, jemné, lehké.

 

DOBROU CHUŤ!!!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

© 2021 Instantnistesti.cz